Șoferii care depășesc viteza legală rămân fără mașini într-o țară din UE. Automobilele sunt scoase la licitație

FOTO: bobtheskate/Pixabay.com
FOTO: bobtheskate/Pixabay.com

Guvernul din Austria anunță că șoferii care sunt prinși depășind viteza maximă legală vor rămâne fără mașini. Coaliția de guvernare de la Viena spune că vrea să modifice legislația pentru a fi mai apropiată de regulile adoptate în țările vecine Germania și Elveția.

Autoritățile locale s-au plâns că nu au găsit o soluție pentru a pune capăt curselor ilegale, dar și a altor cazuri de șofat la viteze extreme.

Ministrul Transporturilor din Austria, Leonore Gewessler, a declarat că vitezele precizate în modificările legislative sunt foarte mare și „nimeni nu este pe deplin în control asupra vehiculului său”, iar „mașina devine o armă” și „un pericol la adresa unor oameni nevinovați”.

Guvernul austriac vrea să modifice legislația astfel încât șoferii să rămână fără mașină dacă sunt surprinși circulând cu o viteză de 60 km/h peste limita legală în orașe sau cu 70 km/h în alte locuri va avea mașina confiscată timp de două săptămâni.

În cazul unor abateri repetate sau dacă viteza va fi cu peste 80 km/h în localități, respectiv 90 km/h în afara lor, peste limita legală mașina va fi confiscată definitiv și va fi scoasă la licitație de autorități.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.