Câți bani câștigă pe lună un șofer Uber. Un tânăr a publicat sumele de bani obținute

șofer uber bani
Foto: 5chw4r7z (Flickr) / Adrian Ciubotaru (Facebook)

Adrian Ciubotaru, un tânăr din București care lucrează ca șofer Uber, a publicat pe rețeaua de socilizare Facebook sumele pe care le câștigă din această activitate.

Potrivit acestuia, la finalul unei luni de muncă, după ce a scăzut toate cheltuielile, a rămas cu 3.600 de lei.

„Am tot primit întrebări cu privire la căștigurile care se pot realiza în calitate de șofer – mă rog, partener – Uber și am decis să împărtășesc niște date, respectiv câștigurile din ultimele săptămâni. Sumele afișate reprezintă încasările după ce Uber și-a luat partea de 25%.

Valorile din dreapta reprezintă orele lucrate – în care am fost online în aplicația Uber.
Din suma totală săptămânală, 10% se duce la firma prin intermediul căreia colaborez cu Uber. De exemplu, în săptămăna 21-28 august încasările au fost de 1748 RON, în contul meu au intrat 1573 RON”, a explicat Adrian Ciubotaru.

“Cheltuielile săptămânale (combustibilul – GPL, în cazul meu, spălătorie auto, servețele umede) sunt undeva la 22%. Cheltuielile cu mașina proprie – prevăzute și neprevăzute – pe termen lung sunt altă discuție. În ultimele 4 săptămâni – cu 2 săptămâni lucrate aproape part-time – am rămas cu 3600 RON după ce am scăzut toate cheltuielile”, a menționat el.

Adrian Ciubotaru uber
Foto: Adrian Ciubotaru (Facebook)

În luna mai, managerul Uber România Nicoleta Schroeder a declarat într-o emisiune televizată că un șofer Uber care lucrează în medie două-trei ore pe zi câștigă în jur de 1.000-1.500 de lei brut pe lună, din care 260 reprezintă taxe și impozite.

Cursele Uber sunt plătite cu cardul.

În România, peste 300.000 de persoane folosesc serviciile companiei americane în orașele București, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

Cei care vor să lucreze ca șoferi Uber trebuie să îndeplinească mai multe criterii:

Cerințe minime:
– Permis obținut de minimum 1 an
– Cazier judiciar fără înscrisuri
– Cazier auto fără înscrisuri grave
– Mașină mai nouă de 15 ani, foarte bine întreținută

Documente necesare:
– Permis de conducere și buletin
– Cazier auto și cazier judiciar
– Talonul de înregistrare și asigurarea mașinii

De asemenea, șoferii au nevoie de o entitate juridică (SRL sau PFA), precum și de un cont bancar.

Dacă îndeplinesc toate aceste criterii, șoferii vor participa la o serie de traininguri pentru a învăța să folosească aplicația.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.