Site superb despre cetăţile dacice din România

cetate_sarmi
Sarmizegetusa Regia. Foto: Arhiva Şantierului

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei a anunţat lansarea portalului www.cetati-dacice.ro, care conţine informaţii utile şi imagini din cele şase cetăţi care compun ansamblul dacic.

Aceste cetăţi sunt Sarmizegetusa Regia, Costeşti-Cetăţuie, Costeşti-Blidaru, Luncani-Piatra Roşie, Băniţa şi Căpâlna. Pe lângă informaţii despre istoria cetăţii şi artfactele descoperite, vizitatorului îi este explicat şi modul în care poate ajunge în aceste zone turistice.

„Ruinele cetăţilor, care se pot vedea şi astăzi, oferă o imagine destul de clară a unei civilizaţii înfloritoare din Epoca Fierului. Ştim că pasiunea noastră pentru rădăcinile neamului este împărtăşită de mulţi, de aceea ne-am dorit să creăm acest portal, pentru ca oamenii să aibă uşor acces la informaţiile referitoare la civilizaţia dacică şi la rezultatele cercetărilor noastre”, spune directorul muzeului, Carmen Ciongradi.

Siteul este disponibil în română, dar şi în alte cinci limbi (engleză, franceză, germană, spaniolă şi maghiară). Arheologii români efectuează săpături arheologice în Munţii Orăştiei
încă de acum 60 de ani.

Siteul are şi o pagină de Facebook ataşată.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.