Singura pădure a litoralului românesc a început să se transforme în blocuri

FOTO: Dobrogea Live/Youtube
FOTO: Dobrogea Live/Youtube

Activiștii de mediu vorbesc despre un dezastru ecologic ce se întâmplă în ultima pădure a litoralului românesc. Potrivit stirileprotv.ro, hectare întregi din Pădurea Comorova, care se află la nord de Mangalia, au fost defrișate, iar în locul copacilor au început să apară construcții, cele mai multe fiind hoteluri de peste 12 etaje.

De partea cealaltă, autoritățile locale au spus că toate construcțiile au fost făcut potrivit legii.

Pădurea se întinde pe o suprafață de 498 de hectare și este ca o fortăreață verde pentru stațiunile Jupiter, Venus, Neptun și Olimp. Însă 220 de hectare au fost vândute în anii 2000, cu aprobarea administrației locale de atunci.

„Primăria Municipiului Mangalia a elaborat o documentație de urbanism, un PUZ prin care a transformat mai multe suprafețe din pădure din teren verde din pădure în fond forestier în curs construcții. În baza acelor reglementări nu am avut decât să eliberăm autorizațiile de construire”, a declarat viceprimarul Mangaliei, Dragoș Angelescu.

Activiștii spun că nu suferă doar oamenii din cauza defrișărilor, ci și multe specii de animale și de plante.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.