Femeia care a învins primăria în instanță și obligă autoritățile să-i tragă apă

simona niculescu băiculești
Foto: adevarul.ro

Simona Niculescu, o femeie de 49 de ani care locuieşte în satul Valea Brazilor din comuna argeşeană Băiculeşti, a învins primăria într-un proces, autoritățile locale fiind obligate acum să extindă rețeaua de apă potabilă până la gospodăria femeii, relatează adevarul.ro.

Sentința, dată în primă instanță de Tribunalul Argeş, obligă Primăria Băiculeşti ca în termen de 7 zile de la pronunţare să elaboreze un proiect pentru extinderea reţelei de apă potabilă până la gospodăria Simonei Niculescu şi a altor două familii, în caz contrar urmând a plăti o amendă de 100 de lei zilnic.

În hotărârea dată săptămâna trecută, magistraţii spun că autorităţile din Argeş „au manifestat o pasivitate totală în privinţa problemei indicate de reclamantă“. Reţeaua de alimentare cu apă se opreşte la aproximativ 300 de metri de gospodăria Simonei Niculescu, mai notează sursa citată.

Femeia le-a mai spus jurnaliștilor că, deoarece nu are acces la apă, a fost obligată să topească zăpadă pentru a face faţă necesarului de apă menajeră şi potabilă: „Proprietatea noastră nu este racordată la reţeaua de apă, după construirea unei case cu autorizaţiile legale. Nu pot spăla rufele decât atunci când plouă, într-o maşină semi-automatică care nu încălzeşte apa, a cărei aprovizionare se face cu găleata, din apa recoltată prin surse proprii“.

Însă autoritățile locale vor să facă recurs la decizia dată de Tribunalul Argeș. „Problemele financiare şi poziţia gospodăriei de acolo ne-au dus în această situaţie. Vom face recurs“, a declarat, pentru „Adevărul“, Niculaie Dragnea (PSD), primarul comunei Băiculeşti.

Aceasta este cel de-al patrulea proces cu autoritățile locale câștigat de Simona Niculescu. Într-unul dintre litigii, câștigat în 2013, instanța a obligat Primăria Băiculeşti să asfalteze drumul până la casa construită de femeie, care pe timpul iernii era impracticabil.

Din păcate însă, primăria nu a pus în aplicare hotărârea definitivă şi irevocabilă nici până acum, motiv pentru care se Simona Niculescu a decis să se adreseze Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).