Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Australian Open

Simona Halep a învins-o pe  estona Anett Kontaveit, scor 6-1, 6-1, după 54 de minute de joc și s-a calificat în semifinalele Australian Open 2020. 

„E o adevărată plăcere să joc aici, în Australia, mai ales că joc cel mai bun tenis al meu. Am fost concentrată, știam de la început ce trebuie să fac împotriva lui Anett. Îmi place foarte mult să joc aici, la Melbourne.

Am lucrat mai mult în presezon la partea fizică. Am avut această perioadă departe de casă, am simtit că mă pot concentra pe ce am avut de făcut. Mă simt mult mai puternică decât în trecut”, a spus Halep, după meci.

Simona Halep o va întâlni în semifinală pe Garbine Muguruza, cea care a dispus în două seturi de Anastasia Pavlyuchenkova, 7-5, 6-3. Halep o va înfrunta pe Muguruza joi.

Simona Halep a învins-o de fiecare dată pe estona Anett Kontaveit, jucătoare în vârstă de 24 de ani, locul 31 WTA.

Simona Halep, 28 de ani, cap de serie 4 la Melbourne, a mai jucat de trei ori în sferturile de finală la Australian Open, însă a reușit să treacă o singură dată, în 2018, când a ajuns până în finală.

În acest an, românca pare să aibă un culoar excelent pentru a repeta cel puțin performanța din urmă cu doi ani, când daneza Caroline Wozniacki i-a suflat trofeul.

În cealaltă semifinală se întâlnesc australianca Ashleigh Barty, liderul mondial, și americanca Sofia Kenin, cap de serie 14.

Halep – Kontaveit, sferturi de finală Australian Open 2020

Simona Halep caută al treilea titlu de Grand Slam din carieră la Australian Open, după cele cucerite în Europa, la Roland Garros și Wimbledon.

„Jocul meu merge la un nivel superior. Mă simt bine, corpul meu se simte bine. Sunt mai pozitivă și joc cu plăcere”, a spus campioana din România înaintea duelului cu jucătoarea din Estonia.

Kontaveit a ajuns în ”sferturi” la Australian Open după ce le-a învins, pe rând, pe Astra Sharma (Australia), Sara Sorribes Tormo (Spania), Belinda Bencic (Elveția) și Iga Swiatek (Polonia).

Halep le-a trimis acasă pe Jennifer Brady, din SUA, Harriet Dart, din Marea Britanie, Yulia Putintseva, din Kazahstan, și pe belgianca Elise Mertens.