Simona Halep, revenire ”imposibilă” la Australian Open! Ce urmează pentru campioana din România

După ”antrenamentul” de o oră din primul tur la Australian Open 2021, cu localnica Lizette Cabrera, românca Simona Halep a primit o replică mult mai puternică din partea Ajlei Tomnlanovic, astăzi, în turul doi.

Simona, cap de serie numărul 2 la turneul de Grand Slam de la Melbourne, a fost pusă în mare dificultate timp de mai bine de două ore și jumătate de jucătoarea de origine croată care reprezintă Australia din 2018.

Românca a avut o zi proastă ”la serviciu”, adversara sa reușind trei break-uri în primul set (4-6) și dominând în multe momente jocul. Halep, finalistă la Australian Open în urmă cu trei ani, a revenit spectaculos în setul al doilea, pe care l-a câștigat cu 6-4.

În ”decisiv”, australianca a început tare și s-a desprins la 2-0. Halep a egalat la 2, însă apoi a pierdut trei game-uri la rând și o mare surpriză se contura în ultimul meci al zilei de la Melbourne.

Constănțeanca în vârstă de 29 de ani – faimoasă pentru revenirile sale ”imposibile” – a izbutit să egaleze la 5, într-o manieră extraordinară, fără să-i acorde vreo minge de meci jucătoarei de pe locul 72 în lume.

Neobosita Halep a obținut a patra victorie din patru meciuri cu Tomljanovici, forțând un nou break și închizând tabela de marcaj la scorul: 4-6, 6-4, 7-5!

În turul 3, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), care a trecut de compatrioata Varvara Gracheva (20 de ani, 97 WTA), scor 5-7, 6-2, 6-2.

Halep și Kudermetova nu s-au mai întâlnit niciodată în circuitul profesionist. În turul al patrulea, învingătoarea dintre cele două va încrucișa racheta cu câștigătoarea duelului dintre poloneza Iga Swiatek (cap de serie 15) și franțuzoaica Fiona Ferro.