Simona Halep, încă o revenire superbă la Australian Open. Urmează marele meci cu Serena Williams!

Simona Halep, cap de serie 2 la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, s-a calificat în sferturile de finală, după ce a eliminat-o pe poloneza Iga Swiatek.

Simona Halep s-a impus, nu fără emoții, cu 3-6, 6-1, 6-4.

Românca în vârstă de 29 de ani a început ezitant partida, iar jucătoarea din Polonia, care scrisese istorie anul trecut, la Roland Garros. A fost o revanșă pentru Simona, care pierduse în fața lui Swiatek pe zgura pariziană, în 2020.

Swiatek a jucat cu multă încredere în primul set, pe care și l-a adjudecat cu 6-3, cu ajutorul unui singur break.

Simona Halep a redus numărul erorilor neforțate în setul al doilea, în timp ce jucătoarea din Polonia a început să greșească. În doar 26 de minute, constănțeanca a egalat scorul, printr-un 6-1 sec.

Halep a avut inițiativa și în ”decisiv”. ”Super-Simo” a reușit un break timpuriu care s-a dovedit a fi hotărâtor pentru soarta partidei.

Campioana din România caută primul titlu din carieră la Australian Open. Simona este la al cincilea sfert de finală la Melbourne.

Pentru a-și trece în palmares a treia semifinală la Australian Open, Simona trebuie să treacă de cea mai puternică jucătoare din istoria acestui sport: Serena Williams.

”Nemuritoarea” ameriancă a învins-o, tot în trei seturi, pe bielorusa Aryna Sabalenka. În urmă cu doi ani, Simona reușea să o trimită acasă pe Serena de la Australian Open.

Serena Williams, septuplă câștigătoare al turneului de Grand Slam de la Antipozi, a declarat, după victoria de azi, că abia așteaptă revanșa în fața româncei.