Simona Halep, imbatabilă în pandemie! Cu cine se va duela în continuare, la Roma

După succesul de la Praga și absența de la New York, de la US Open, Simona Halep a început cu dreptul pregătirile pentru Roland Garros cu o victorie fără emoții în fața italiencei Jasmine Paolini, în turul doi de la Roma.

Halep, care n-a pierdut niciun meci de la reluarea meciurilor de tenis, a avut nevoie de o oră și 23 de minute pentru a trece de jucătoarea de pe locul 99 în lume și care a ajuns pe tabloul principal de la Roma grație unui wild-card.

Halep, cap de serie 1 pe zgura din capitala Italiei, va întâlni în turul trei o jucătoare mai bine cotată, pe Dayana Yastremska, din Ucraina.

Jucătoarea cu 3 titluri WTA în palmares, aflată pe locul 27 în ierarhia mondială, a trecut greu de tânăra americancă Amanda Anisimova, scor 4-6, 7-6(3), 6-4, după două ore și 13 minute.

Simona Halep ocupă poziția a doua în clasamentul WTA, dar nu o poate depăși pe australianca Ashleigh Barty nici dacă va câștiga și turneul de la Roma. Jucătoarea de la Antipozi are 8.717 puncte, în timp ce Halep poate urca la cel mult 7.255.

Pe locul 3 în lume este japoneza Naomi Osaka, proaspătă campioană la US Open, cu 5.780 de puncte.

Irina Begu va încerca să o imite pe Halep în această seară, urmând să o întâlnească, în turul al doilea, pe britanica Johanna Konta, cap de serie 7 la Roma.

Irina Begu, locul 70 în clasamentul a trecut de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal, unde a trecut de italianca Elisabetta Cocciaretto, cu un sec 6-2, 6-2.