Simona Halep, „extrem de șocată și dezamăgită”, după ce audierea ei a fost din nou amânată

Simona Halep a transmis, luni seară, că audierea sa programată pe 28 mai a fost amânată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Jucătoarea română de tenis ar fi urmat să-și susțină nevinovăția în cazul suspendării provizorii în urma unui test antidoping pozitiv la US Open 2022.

„Încă o dată sunt extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce reprezentanta ITIA, Nicole Sapstead, a afirmat public, în urmă cu trei zile, că ITIA «rămâne decisă să acţioneze în cazul Simonei Halep într-o manieră empatică, eficientă şi corectă», în acelaşi timp au cerut oficial tribunalului să amâne audierea mea, pentru a treia oară”, a anunţat Halep în mesajul postat pe reţelele de socializare.

„ITIA declară public un lucru, în timp ce în privat face altceva. Am cerut în mod repetat audierea şi în mod repetat ITIA a căutat să o amâne”, a acuzat Simona Halep.

„Când se va opri acest lucru? Pun din nou această întrebare. Am dreptul la o audiere rapidă. Acţionând în acest mod este împotriva drepturilor mele”, a adăugat jucătoarea de tenis.

Vineri, ITIA a confirmat că Simona Halep „a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic de sportiv (ABP)”.