Simona Halep, debut cu noroc la Australian Open 2020

Românca Simona Halep a debutat cu o victorie muncită la turneul de Grand Slam de la Australian Open 2020, în fața americancei Jennifer Brady.

Campioana din Constanța, în vârstă de 28 de ani și cap de serie 4 la importanta întrecere de la Melbourne, a început mai greoi partida, Brady conducând cu 4-2. Simona a reușit apoi o serie câștigătoare de trei game-uri, dar le-a cedat pe următoarele două, astfel că americanca a ajuns să servească pentru primul set.

De trei ori a avut americanca Brady, locul 49 WTA, șansa de a câștiga primul set și de trei ori i-a dat cu piciorul, înainte ca Halep să se agațe de o minge de break și să trimită setul în tie-break.

Românca a câștigat game-ul suplimentar la cinci, arătând maturitate și calm timp de o oră și 11 minute, cât a durat prima manșă.

Setul secund a fost o formalitate. Jocul americancei s-a dezintegrat, iar Simona s-a impus cu un sec 6-1, în 25 de minute.

Simona Halep și Sorana Cîrstea, în turul 2 la Australian Open 2020

Pentru jucătoarea din România urmează un meci relativ ușor: fie împotriva niponei Misaki Doi, fie împotriva britanicei Harriet Dart, care vine din calificări.

În turul doi la Australian Open s-a calificat ieri și Sorana Cîrstea, care a răpus-o pe cehoaica Barbora Strycova, cap de serie 32, cu scorul de 6-2, 7-6 (5). Târgovișteanca se bate pentru un loc în turul 3, unde ar putea juca împotriva niponei Naomi Osaka, deținătoarea titlului, cu senzația americană Coco Gauff, în vârstă de doar 15 ani.