Simona Halep a trecut de primul hop la Dubai

Simona Halep a eliminat-o pe canadianca Eugenie Bouchard și s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Dubai.

Românca a avut nevoie de doar două seturi, scor 7-6 (4), 6-4, și de o oră și 43 de minute pentru a obține al patrulea succes din carieră în fața canadiencei Bouchard.

Simona Halep, campioană la Dubai în 2015, a început mai bine meciul cu nord-americanca de pe locul 88 în lume și a reușit primul break al partidei, desprinzându-se la 4-2. Bouchard, care pare să revină la forma din urmă cu cinci ani, când a ajuns în semifinale la trei turnee de Grand Slam, a reușit imediat un rebreak, iar soarta primului set s-a decis în tie-break.

Acolo, constănțeanca a avut nervii mai tari și s-a impus la 4.

Halep a profitat de o ușoară demoralizare a canadiencei după tie-break-ul pierdut și a reușit un break în chiar primul game al setului secund. S-a dovedit a fi de ajuns. Frumoasa Eugenie nu a mai reușit niciun break, iar Simona a închis meciul cu ajutorul serviciului, foarte eficient astăzi.

Românca a avut un procentaj excelent la primul serviciu (70%).

În optimile de finală, Simona va încrucișa racheta cu ucraineanca Lesia Țurenko, pe care a învins-o și săptămâna trecută, la Doha, sau cu chinezoaica Lin Zhu. Halep va avea o adversară mai dificilă în sferturi: elvețianca Belinda Bencic sau bielorusa Aryna Sabalenka.