Sibiul înverzește: vor fi plantați peste 200 de tei, pini și meri ornamentali

tei
Foto: N p holmes Wikimedia Commons

Peste 200 de arbori sunt plantaţi în această perioadă în oraşul Sibiu, de-a lungul străzilor și în parcuri, a anunțat Primăria Sibiu într-un comunicat de presă.

Aproximativ 200 de tei au fost cumpărați din Olanda, contractul având o valoare de 95.000 de lei. Lucrătorii de la parcuri şi zone verzi au plantat astfel de arbori pe Calea Poplăcii şi urmează să înceapă plantarea și pe Calea Cisnădiei.

Vor fi plantaţi tei şi în cartierul Vasile Aaron, acolo unde în 2013 au avut loc lucrări de reabilitare a infrastructurii, dar şi pe alte străzi din oraş. Iar în parcul Sub Arini au fost plantaţi 12 pini.

În afară de tei, în Sibiu vor fi plantați și meri ornamentali roșii, în 15 locuri care urmează să fie selectate.

„Achiziţia acestor arbori este în sine foarte importantă. Pentru a putea fi plantaţi direct în teren şi pentru a rezista condiţiilor din mediul urban, arborii sunt aleşi cu atenţie, atât ca esenţă, cât şi ca stadiu de dezvoltare”, au explicat reprezentanții Primăriei Sibiu.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.