Sfaturile utile care te ajută să îți mărești confortul când stai la casă

Foto: Unsplash.com

Atunci când locuiești la casă, ai unele avantaje față de traiul la bloc. În primul rând, ai la dispoziție o curte, un număr mare de camere, iar animalele de companie au parte de libertate. Totuși, mereu e loc de mai bine, iar cu anumite investiții îți poți spori confortul și să ai parte de locuința visurilor tale. Iată câteva sfaturi cu ajutorul cărora să fii relaxat și să rămâi în siguranță în confortul propriei locuințe. 

Instalează un sistem de iluminat inteligent 

Dacă vrei să îți sporești confortul în casă, apelează la un sistem de iluminat inteligent, pentru că prezintă multe avantaje pentru viața ta de zi cu zi. În primul rând, vei controla intensitatea și culoarea luminii de la distanță, cu ajutorul unei aplicații mobile, fără să te mai ridici de fiecare dată să apeși întrerupătorul. Astfel, vei crea atmosfera pe care ți-o dorești în momentul respectiv, indiferent că vrei să te odihnești, să citești, să asculți muzică sau să te uiți la un film. Iluminatul cald te va ajuta să te relaxezi, iar liniștea te va cuprinde. În plus, becurile inteligente au avantajul ca sunt economice, ecologice și nu consumă energia de care ar avea nevoie un bec standard. De asemenea, le poți programa să se aprindă la comandă, ca să dea senzația că mereu cineva e acasă, atunci când tu ești plecat, iar acest aspect va descuraja hoții. 

Alege un sistem de încălzire modern și eficient

În primul rând, se impune termoizolarea locuinței, pentru a avea parte de confort termic pe tot parcursul anului. Apoi, poți apela la un sistem de încălzire modern și eficient, precum un cazan pe combustibil solid. De exemplu, cel pe peleți asigură confortul termic pe care îl cauți în zilele geroase de iarnă, fiind un sistem de înaltă performanță, care va încălzi fiecare cameră în parte. Mai ales dacă nu ai acces la gaz, cazanul pe combustibil este o alternativă ecologică, cu o ardere eficientă. De asemenea, alte variante pe care să le iei în considerare sunt centralele termice, încălzirea prin pardoseală sau panourile radiante. 

Instalează-ți un sistem de securitate

Pe lângă confort, ai nevoie și de siguranță, de aceea se impune instalarea unui sistem de securitate eficient. Instalează-ți camere de supraveghere, mai ales în exteriorul casei, pentru a înregistra fiecare mișcare din proximitatea acesteia. De asemenea, folosește și un videointerfon, cu ajutorul căruia să oferi accesul pe proprietatea ta doar persoanelor pe care le cunoști și nu reprezintă un potențial pericol. În plus, apelează și la un sistem de alarmă antiefracție, ca să ții hoții la distanță și să îi pui pe fugă în cazul unei spargeri. Iar dacă locuiești la casă și ai la dispoziție o curte încăpătoare, ia-ți un câine de pază ca să fie ochii și urechile tale, atunci când ești plecat. Ți-ar prinde bine și o ușă metalică ranforsată, ca să te asiguri că nu poate fi pusă la pământ cu ușurință. 

Obiectele care îți ușurează viața 

Dacă vrei să câștigi timp și să te relaxezi, atunci investește în obiectele care îți ușurează viața. De exemplu, ca să îți începi dimineața așa cum trebuie, folosește un espressor ca să îți prepari cafeaua, un grill electric pentru sandvișuri sau un storcător pentru a-ți prepara un smoothie proaspăt și delicios. De asemenea, atunci când vrei să te apuci de treburile casnice și nu ai niciun chef, apelează la serviciile unui robot de aspirare, ca să aspire casa în locul tău. În plus, dacă te-ai săturat să te murdărești când speli farfuriile sau paharele, folosește o mașină de spălat vase, care te va scuti de acest impediment. În același mod, dacă vrei să ai mereu haine curate și uscate, ți-ar prinde bine o mașină de spălat cu uscător încorporat. 

 

Toate aceste sfaturi cu siguranță te vor ajuta să ai parte de confortul pe care ți-l dorești. 

 

Sursă foto: unsplash.com 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.