Sfaturi pentru proaspetele mămici în perioada pandemiei

Foto: Unsplash.com

Situația fără precedent cu care se confruntă întreaga lume reprezintă o adevărată încercare, mai ales pentru proaspeții părinți. Stresul poate atinge un nivel și mai mare, iar noua experiență poate fi umbrită de diferite obstacole.

Pentru a te putea bucura cu adevărat de acest nou capitol din viața de cuplu și cea de familie, perioada pandemiei trebuie gestionată cu atenție și sprijin emoțional. Bebelușul tău are nevoie de o dezvoltare echilibrată și de cât mai multă atenție din partea părinților. Pentru a i-o putea oferi în totalitate, iată care sunt câteva dintre felurile în care poți gestiona această situație neprevăzută:

Ia-ți toate măsurile de protecție când ieși din casă

Respectarea distanțării fizice și asumarea tuturor măsurilor de protecție te vor ajuta să eviți riscul de îmbolnăvire, dar și să fii mai liniștită pe tot parcursul plimbării alături de bebelușul tău. Alege din gama de carucioare bebe cel mai potrivit pentru micuțul tău și profită de serviciile care te ajută să achiziționezi totul online, fără prea multe bătăi de cap. În acest fel nu te vei expune riscurilor care apar odată cu vizitele la magazin.

 

Dacă ți-e dor de prieteni și de proaspeții părinți cu care te-ai împrietenit în timpul sarcinii, mută discuțiile cu aceștia în online ori de câte ori ai nevoie de sfaturi și interacțiune cu adulți care se află în aceeași situație.

Împarte responsabilitățile

Pandemia a luat prin surprindere întreaga lume, iar dacă ai reușit să naști în condiții de siguranță și totul merge bine, asigură-te că te ocupi și de perioada următoare cu la fel de multă grijă. Partenerul tău este principalul tău aliat și trebuie să-i ceri ajutorul de fiecare dată când ai nevoie. Cea mai simplă și sigură metodă pentru a evita conflictele și momentele tensionate este împărțirea responsabilităților din timp. Fă liste cu lucrurile care trebuie făcute în fiecare zi și ora la care acestea sunt programate. În timp, bebelușul tău își va crea un program propriu și vei reuși să faci tot ceea ce ți-ai propus într-o zi în funcție de acesta. Dacă partenerul tău lucrează de acasă, profită de timpul pe care îl are la dispoziție și nu încerca să rezolvi totul de una singură.

Caută sprijin online

Dacă te afli într-o situație dificilă sau pur și simplu nu reușești să gestionezi în cel mai bun mod viața de mamă și fiecare zi sub semnul pandemiei, caută ajutor în mediul online. De la forumuri la terapeuți care acceptă sesiuni video, poți găsi sprijin pentru problemele specifice pe care le întâlnești în acest nou capitol din viața ta. Grija pentru bebeluș, dar și grija pentru sănătatea ta și a familiei tale pot deveni copleșitoare, iar dacă te afli într-o situație în care nu poți cere ajutorul mamei sau al altei figuri feminine din viața ta, apelează la experiența altor mămici. Acestea te pot ajuta să depășești obstacolele care apar odată cu noua ta viață, dar vor putea și să-ți ofere o vorbă bună în momentele de criză.

 

Noua experiență vine la pachet cu mai multă grijă și îngrijorare, iar frica de o posibilă infectare cu noul coronavirus nu face decât să amplifice stresul resimțit în această perioadă. Pentru a te bucura alături de partener de noile roluri de părinți, adoptă o atitudine pozitivă și abordează totul cu calm. Ține cont de câteva aspecte care te pot ajuta să treci peste greutăți și protejează-te pe tine și pe bebe de orice situație neplăcută.

 

Sursa foto: unsplash.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.