Senator AUR surprins cu ochii închiși în Parlament: Nu dormeam, stăteam în poziția „vishuddha chakra”

mircea dăneasa suceava
Sursa: stirisuceava.net

După ce presa locală a scris că senatorul AUR de Suceava Mircea Dăneasa a fost surprins dormind în Parlament încă de la primele ședințe la care a participat, acesta a venit cu o explicație inedită. De fapt, nu dormea, susține senatorul, ci medita, stătea într-o poziție de yoga menită să îi stimuleze creativitatea.

În tot acest timp, masca de protecție din plastic îi era căzută de pe față și nu îi acoperea gura și nasul.

Parlamentarul în vârstă de 65 de ani se află la primul mandat și a fost ales pe lista Partidului Alianța pentru Unirea Românilor.

Fotografia cu senatorul a fost publicată de site-ul stirisuceava.net. Potrivit jurnaliștilor locali, Dăneasa este unul dintre primii practicanți de yoga din România. De asemenea, el este un militant împotriva obligativității măștii de protecție.

Contactat de jurnaliștii de la „Adevărul”, parlamentarul a explicat că nu dormea, ci că se afla într-o poziţie care îi stimula creativitatea.

„Poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte <vishuddha chakra>. Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie. (…) Nu dormeam acolo. Îmi pregăteam nişte idei pentru a doua zi la interpelare. Aveam interpelare la comisia Buget-Finanţe-Bănci şi mă gândeam dacă este oportun să pun întrebări negative sau să fac o interpelare pozitivă şi mi-am construit două direcţii cu fraze adecvate. Asta mi-a prins bine”, a spus el.

Mircea Dăneasa este sculptor, autorul statuii „Bucovina înaripată” din centrul municipiului Suceava.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.