Senatoarea AUR Diana Șoșoacă, obligată să poarte mască. Ce s-a aflat despre adeverința care ar fi scutit-o

diana șoșoacă
Sursa: Captură Facebook

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă trebuie să poarte mască în Parlament, deoarece adeverința pe care a prezentat-o și prin care era exceptată de la purtarea măștii a fost emisă de medicul de familie și nu de medicul de medicina muncii de la Senat, a spus la Digi24 Iulia Scântei (PNL), președinta comisiei de validare din Senat.

Acesta este răspunsul trimis de Direcția de Sănătate Publică în urma solicitării trimise de Senat.

„I-am solicitat să poarte mască, lucru cu privire la care s-a conformat și, pe durata ședinței, până când a venit răspunsul, a purtat masca de protecție. A purtat și ulterior, pentru că răspunsul pe care i l-am înmânat personal, primit din partea DSP București, atestă că emitentul nu este emitentul legal al unei astfel de adeverințe, cu privire la efectul exceptării măștii, întrucât nu medicul de familie este cel competent să excepteze o persoană, pe baza adeverinței, de la purtarea măștii, ci medicul de medicină a muncii din cadrul Senatului”, a declarat Scântei la postul de televiziune Digi24.

„Acela este medicul care, pe baza recomandărilor medicului specialist, va stabili dacă acel diagnostic stabilit de medicul de familie, identificat numeric codat, corespunde categoriei de boli care ar afecta capacitatea de oxigenare”, a completat ea.

„Noi nu am încercat să verificăm sub aspectul autenticității, ci pur și simplu să vedem dacă această adeverință produce efecte juridice în privința exceptării domniei sale de la purtarea măștii în Senat. Nu produce efecte juridice, domnia sa este obligată să se adreseze medicului de medicina muncii din cadrul Senatului, acela este singurul competent. Până la obținerea acestui aviz medical, adeverința medicală nu poate fi folosită pentru participare fără mască de protecție în sălile de plen sau în sălile comisiilor”, a adăugat Scântei.

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă a participat ieri la prima ședință a noului Parlament fără să poarte mască de protecție. În momentul depunerii jurământului, ea a spus că „obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.