Șeful diplomație americane: Donald Trump rămâne la Casa Albă pentru încă un mandat

FOTO: Mike Pompeo/Wikimedia Commons
FOTO: Mike Pompeo/Wikimedia Commons

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a refuzat să accepte victoria democratului Joe Biden după alegerile prezidențiale din SUA. Mai mult, acesta a spus că va fi „o tranziție lină” spre un al doilea mandat pentru Donald Trump.

„Vom avea o tranziție lină spre a doua administrație Trump. Lumea se uită la ce se întâmplă. Vom număra toate voturile, iar atunci când procesul se va fi terminat vor fi selectați electorii. Avem o procedură, iar Constituția o arată destul de clar. Lumea trebuie să aibă încredere că tranziția necesară pentru ca Departamentul de Stat să fie funcțional va fi încununată de succes pentru președintele care se va afla în funcție în 20 ianuarie”, a spus Mike Pompeo.

Donald Trump susține în continuare că scrutinul a fost fraudat, însă fără să prezinte nicio dovadă. Președintele american în exercițiu a început din nou să posteze mesaje pe Twitter în care scrie că alegerile au fost fraudate, iar „primele rezultate vor apărea săptămâna viitoare”.

„Facem progrese mari. Rezultatele vor apărea săptămână viitoare. Să facem America măreață din nou! Vom câștiga!”, a scris Trump, cu majuscule, pe Twitter. Rețeaua de socializare a marcat din nou postările lui Trump ca având conținut înșelător, fals sau controversat.

Potrivit presei americane, democratul Joe Biden a fost ales președinte al SUA și a câștigat atât votul popular, cât și cel al electorilor. De altfel, Joe Biden a fost felicitat deja de majoritatea șefilor statelor, care i-au transmis că vor să întărească relațiile cu SUA.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.