Șeful de la Protecția Consumatorului a fost demis. În ultima perioadă, instituția a controlat și amendat mai multe magazine mari, inclusiv de Black Friday

Claudiu Dolot
Claudiu Dolot

Premierul interimar Florin Cîțu l-a demis pe președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Claudiu Daniel Dolot. Acest fusese numit în această funcție în luna februarie și avea experiență în domeniul bancar. Va fi înlocuit în funcție, temporar, de Mihai Culeafa, vicepreședintele instituției.

„Astăzi, am aflat că mandatul meu de președinte al ANPC s-a încheiat. Problemele sunt mereu după ușa biroului, iar oamenii de astăzi și de mâine trebuie să înțeleagă că din birou nu se observă lucrurile foarte clar, ci de pe teren, acolo unde trebuie să se alinieze normalității și cerințelor oamenilor.

Așa mi-am construit întreaga carieră, prin foarte multă muncă și fiind într-un contact permanent cu oamenii. Personal, consider că am învățat această lecție și că randamentul meu din fruntea ANPC a fost doar pentru a proteja consumatorii, dar mai ales pentru a le arăta respectul cuvenit. Astăzi se încheie misiunea mea din fruntea ANPC, însă drumul meu către a construi un viitor mai bun continuă!

Pe timpul mandatului am desfășurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție, dar și foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate.Am reușit să mă țin de cuvânt și să îmi respect principiile, din prima zi de mandat și până la finalul acestuia.În ANPC am întâlnit oameni extraordinari, sunt cei cu care am făcut echipă, care mi-au oferit încredere și au arătat totală deschidere.

Le mulțumesc pentru implicare și efortul depus, iar prețuirea mea pentru ei este una dincolo de cuvinte.Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă. Protecția consumatorilor nu se negociază, sens în care doar acțiunile, însoțite de rezultate, contează!

Drumul meu continuă, animat de aceleași principii și valori care m-au format ca om.Sunt convins că doar munca și faptele te recomandă, iar smerenia este o valoare pe care tot mai mulți ar trebui să o aibă”, a scris Claudiu Dolot, pe pagina sa de Facebook.

ANPC se remarcase în ultimele săptămâni printr-o serie de acțiuni și amenzi aplicate unor mari retaileri, unei bănci, unor hoteluri, totul culminând de Black Friday când Protecția Consumatorului a amendat zeci de firme, inclusiv cel mai mare retailer online, după ce în prealabil a anunțat că a înființat „Comandamentul Special Black Friday”.