Șeful campaniei de vaccinare din România: ”Ar trebui să avem cel puțin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”

valeriu gheorghiță coordonator vaccinare
Sursa: Captură Digi24

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a anunțat că din 4 ianuarie va începe vaccinarea în aproape toate cele 370 de centre din țară.

”Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi – încă un lucru foarte important – activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile, începând cu acele 10 centre medicale de linie 1”, a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă.

Medicul a spus că peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate personalului medical își vor începe activitatea de luni.

”Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social, ceea ce ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, începând cu vaccinarea persoanelor din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale”, a completat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, numărul persoanelor vaccinate zilnic în România va crește considerabil în zilele următoare.

”Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”, a concluzionat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România.