Șefa Twitter care dormea la birou a fost concediată de Elon Musk

Esther Crawford
Foto: Esther Crawford (Twitter)

Esther Crawford, directoare de produs la Twitter, care acum câteva luni a publicat o fotografie în care dormea pe jos la birou pentru a ilustra faptul că în companie se lucrează din greu odată cu venirea lui Elon Musk, a fost și ea concediată de cunoscutul miliardar ce a cumpărat Twitter, relatează businessinsider.com.

Crawford a petrecut 2 ani la Twitter, ocupându-se în special de proiecte precum Twitter Blue și Spaces.

Cel puțin 50 de persoane au fost date afară în noul val de concedieri.

Crawford a devenit cunoscută anul trecut în luna noiembrie când a publicat o poză în care se odihnea într-un sac de dormit pus pe jos, lângă o masă.

„Când echipa ta muncește non-stop pentru a nu depăși deadline-urile, uneori dormi unde lucrezi”, a scris Crawford în mesajul care a însoțit fotografia.

Potrivit presei, gestul său i-a deranjat pe unii dintre colegii săi de la Twitter, care au acuzat-o că se comportă în acest fel pentru a intra în grațiile șefului Elon Musk.

În noiembrie 2022 Musk a început seria de concedieri care dus Twitter de la 7.500 de angajați la doar 2.000 în prezent. Deși la acea dată Musk a promis că nu vor mai fi alte concedieri, ultimul val este a patra rundă de concedieri, potrivit businessinsider.com.

Crawford a reușit însă să supraviețuiască primelor 3 runde de concedieri și să devină o persoană importantă în companie. În noiembrie, ea le-a spus angajaților rețelei de socializare că Twitter trebuie să facă concedieri pentru a „supraviețui”, fapt ce a îndepărtat-o de colegii săi.

„Mă doare sufletul că acest proces a însemnat ca mulți oameni buni să plece de la Twitter, însă afacerea nu era profitabilă și tăieri drastice erau necesare pentru a supraviețui, indiferent de cine ar deține compania”, spunea Crawford la acea dată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.