Șefa DNA explică cum se poate fura cu ajutorul noilor modificări din Codul Penal

laura codruța kovesi
Foto: Captură YouTube / Juridice

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la Digi24, că „de azi noapte, fiecare zi e un risc major pentru sistemul de justiție. În fiecare zi ne putem trezi că sunt modificate competenţe, proceduri, statutul magistraţilor”.

„E revoltător, s-au cerut puncte de vedere pe proiectul inițial la instituțiile din domeniul justiției, au fost transmise puncte de vedere negative. Ordonanța a fost modificată, s-a cerut din nou un punct de vedere pentru azi la 9, dar aseară au fost votate modificările”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Kovesi a mai spus că în Codul penal sunt peste 440 de articole, ordonanța modifică doar 4 articol. „În ce constă urgența?”, a întrebat retoric procurorul șef al DNA. De asemenea, a explicat, practic, cum ar putea afectat aceste schimbări lupta cu corupția.

Șefa DNA a explicat că nu vor mai putea fi pedepsite acuzațiile de abuz în serviciu dacă prejudiciul este mai mic de 200.000 de lei.

„De exemplu, dacă un manager de spital va avea la dispoziție 3 miliarde de lei pentru a cumpăra medicamente, ar putea împărţi banii în sume mai mici şi contractele să le să le dea cui vrea – familiei, prietenilor – la preţuri supraevaluate, pentru că nu va mai putea fi cercetat”, a mai adăugat Laura Codruța Kovesi.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.