Secretar de stat în Ministerul Sănătății: ”Două săptămâni de carantină ar face minuni”

Andreea Moldovan. Foto. Gov.ro

Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că susține ideea introducerii unei noi carantine la nivel național.

Moldovan a declarat, la DigiFM, că o astfel de decizie ”ar face minuni”.

”Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan.

”Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Moldovan a completat că o astfel de decizie ”va fi greu acceptată de populație”.

”Ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a mai declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, pentru sursa citată.