Secretar de stat în Ministerul Sănătății, despre posibile noi mutații ale coronavirusului: ”Nu știu cum ne vom putea descurca”

Andreea Moldovan. Foto. Gov.ro

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, deplânge posibilitatea apariției unor noi mutații ale virusului SARS-CoV-2.

„Faptul că este un virus atât de circulant nu face decât să creeze premisa apariţiei altor mutaţii, cu care nu ştim cum ne vom putea descurca şi ce alte încercări ne vor oferi”, a afirmat secretarul de stat, la o videoconferinţă pe teme medicale, potrivit Digi24.

Moldovan s-a plâns și de faptul că noile mutații ”pun probleme de răspuns la administrarea vaccinului din punct de vedere imunologic”.

„Ne aflăm într-o perioadă extrem de grea a pandemiei, în care vedem cu toţii că numărul cazurilor creşte, creşte numărul cazurilor grave, creşte numărul cazurilor la persoane tinere faţă de primul sau al doilea val şi, de asemenea, creşte numărul de cazuri care au nevoie de internare în terapie acută sau terapie intensivă”, a mai spus secretarul de stat.

La ATI sunt internați 1.478 de pacienți COVID, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat 120 de decese provocate de virusul SARS-CoV-2.

Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 977.986 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 875.487 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 24.190 de persoane infectate au decedat.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.