Sebastian Ghiță se poate întoarce în România. Mandatul de arestare pe numele său a fost revocat!

sebastian ghiță
Sebastian Ghiță. Foto: Captură YouTube / hotnews.ro

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au revocat şi ultimul mandat de arestare emis pe numele lui Sebastian Ghiţă.

Controversatul personaj, care a fugit în Serbia, făcând de rușine autoritățile române, se poate întoarce nestingherit în țară. Mandatul de arestare emis pe numele său, într-un dosar de corupție în care era cercetat Ghiță, a fost revocat de judecătorii Curții de Apel Ploiești.

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii nr.74 din 4 martie 2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului: În baza art.242 alin.1 cod proc.pen., admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive a inculpatului, luată prin încheierea nr.98 din 15 martie 2017 a Trib.Prahova şi devenită definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de apel Ploieşti şi în baza cărora a fost emis mandatul de arestare preventivă nr.2/UP/14 aprilie 2017 emis de Curtea de Apel Ploieşti. În baza art.275 alin.3 cod proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestui”, este soluţia magistraţilor, conform unui comunicat al Curţii de Apel Ploieşti.

Soluția este definitivă.

”Doar am reusit să dovedesc că în acest ultim dosar probele falsificate au determinat niște judecători curajoși să dea o decizie corectă”, a declarat imediat după decizie Sebastian Ghiță la RTV.

Ghiță a fugit din țară în 20 decembrie 2016, fiind descoperit la Belgrad în 14 aprilie 2017. Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.