Sebastian Cucoș, comandantul jandarmilor în timpul protestului din 10 august, iese la pensie

Sebastian Cucoș. Foto: Captură Youtube

Cercetat penal în dosarul deschis după violențele din timpul protestului petrecut în 10 august 2018, Sebastian Cucoș a cerut să fie trecut în rezervă, din motive medicale.

Fostul șef al jandarmilor români are 45 de ani.

După ce s-a remarcat prin obediența oarbă față de regimul PSD, Cucoș a rămas în conștiința populară pentru declarațiile teatrale de după incidentele din 10 august 2018. ”Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alții…”, spunea Cucoș după evenimentele din Piața Victoriei.

Decizia trecerii în rezervă a lui Sebastian Cucoș a fost anunțată de ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Astăzi am luat o decizie foarte importantă! Având în vedere concluziile Comisiei Medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și cererea ofițerului în cauză, începând cu data de astăzi, colonelul Sebastian Cucoș a fost trecut în rezervă”, a spus Vela.

Se pare că Sebastian Cucoș ar avea probleme medicale la un picior.

După deschiderea dosarului penal în cazul violențelor comise în timpul protestului românilor din Diaspora, Cucoș fusese detașat la Jandarmeria din Buzău.

Conducerea Jandarmeriei București este preluată momentan de prim-adjunctul Alin Mastan, care a fost audiat ca martor la DIICOT, în dosarul 10 august.