Se va construi cel mai modern spital pentru copii din țară

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj anunță construcția primului spital pediatric de stat de la zero, de după Revoluție.

A fost deja publicat anunțul referitor la achiziționarea lucrărilor de construire. Valoarea estimată a achiziției este de aproximativ 206 milioane de euro, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”.

„Cea mai modernă unitatea sanitară pediatrică din țară va fi construită la Cluj. Avem un proiect matur din toate punctele de vedere, dispunem de terenul necesar și de soluția optimă de realizare a ediciului medical.

Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, în domeniul sănătății, acesta urmănd să deservească pacinți din întreaga Românie”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Spitalul va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizare de zi și 30 de paturi ATI. Edificiul se va construi în cartierul clujean Borhanci și va deservi aproximativ 50.000 de copii pe an.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.