Se țin marile festivaluri în acest an? Ce reguli propun organizatorii Untold și Neversea

festivalul untold cluj-napoca
Sursa: untold.com

Două dintre cele mai populare festivaluri muzicale din România, Untold și Neversea, propun desfășurarea evenimentelor în acest an, în condiții speciale.

Astfel, Eduard Chereji, unul din fondatorii celor două festivaluri, spune că spectatorii ar urma să fie testați rapid pentru COVID-19 în toate zilele evenimentului.

„Eu sunt foarte optimist pentru că în 2021 suntem într-un scenariu mult mai favorabil decât în 2020. În acest an, iată că avem soluții non-invazive de testare rapidă. Ar fi greșit să spunem că doar cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul poate au dreptul să meargă la un eveniment, sau restaurant, hotel”, a declarat Chereji la Antena3.

El a dat drept exemplu concertele organizate în Spania, Olanda sau Germania, adăugând că va prezenta concluziile acestor evenimente la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului.

”Una dintre cele mai importante concluzii a fost că la un eveniment, acolo unde se testează, oamenii sunt mult mai în siguranță decât dacă merg la supermarket”, a adăugat el pentru sursa citată.

Untold 2021 ar urma să aibă loc la Cluj-Napoca în perioada 5-8 august. Ar fi a șasea ediție a celui mai mare festival din România, după ce în urmă cu un an organizatorii au decis să amâne evenimentul, din cauza pandemiei de COVID-19.

Festivalul Neversea ar urma să aibă loc la Constanța, între 8 iulie și 11 iulie 2021.