Se strică vremea, temperaturile scad brusc și vine „o masă de aer rece”. Unde va ploua

vreme ploaie
Foto: Horacio30 / pixabay.com

După ce astăzi, 15 aprilie, temperaturile maxime vor ajunge până la 34 de grade Celsius în unele zone din Muntenia și Oltenia, vremea se va răci brusc, a declarat Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie, pentru postul de televiziune Antena 3 CNN.

„Cel puțin până miercuri, la scara întregii țări vor fi temperaturi cuprinse între 19-33 de grade. Şi marți vom consemna valori de până la 31 de grade, în zona de sud a țării, în timp ce în partea de vest, centru-nord doar 18-20 de grade, pentru că își vor face apariția și ploile.

O masă de aer mai rece va aborda și zona țării noastre, astfel încât în a doua parte a săptămânii viitoare să ne apropiem practic de ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar.

Vorbim de temperaturi mai coborâte, circa 15 grade în vest, centru și nord pentru ziua de joi, şi 15 grade sau cel mult 20 de grade, în sud și în sud-est. Este bine că va ploua, după cum știm vorbim de secetă pedologică în bună parte din țară”, a declarat Mateescu.

Foto: Horacio30 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.