Se schimbă vremea radical

ploi prognoza meteo
Foto: to _Alicja_ / pixabay.com

Un val de aer foarte cald care provine din nordul Africii va face ca în unele locuri din România să se înregistreze temperaturi de peste 15 grade Celsius.

„Traversăm un episod cu temperaturi deosebit de ridicate pentru luna februarie, adică maxime care se încadrează în general între 12 și 19 grade astăzi, dar și cam în toate zilele din această săptămână.

De asemenea, vorbim și minime de asemenea foarte ridicate, minime pozitive, care se vor situa și ele, în general între 0 și 7 grade”, a transmis Florinela Georgescu, specialist ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Însă meteorologii avertizează că începând de luni după-amiază vremea se va răci și ploile vor cuprinde aproape toată țara.

Dacă și luni vor mai fi zone în care se vor înregistra temperaturi și de 18 – 19 grade Celsius, de mațri este așteptată o răcire trepratată, de la o zi la altă. Temperaturile vor fi cuprinse între 6 și 14 grade Celsius.

Sunt anunțate ploi pentru zilele de marți și miercuri, iar la munte, la peste 1.500 de metri altitudine va fi lapoviță și ninsoare, mai transmit meteorologii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.