Se schimbă radical vremea

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Vremea va fi caldă sâmbătă, cu maxime cuprinse între 18 și 21 de grade Celsius. Însă, de duminică, vremea se schimbă radical, iar în zilele următoare sunt așteptate ploi și ninsori.

„Chiar și a doua zi din luna decembrie va fi una foarte călduroasă, pentru că temperaturile rămân ridicate, 21 de grade posibil în sudul Dobrogei dar și valori mai ridicate în dealurile subcarpatice ale Munteniei.

Inclusiv în Capitală ne așteptăm să consemnăm valori în jurul a 18 grade și minime pozitive pe parcursul nopților și dimineților pentru primele două zile din luna decembrie.

Începând de duminică, vom consemna o răcire semnificativă în toată țara, mai accentuată în regiunile intracarpatice, acolo unde maximele nu vor mai depăși 5…6 grade Celsius iar minimele vor fi unele preponderent negative, spre -11 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1…2 grade în zona litoralului”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la Antena 3 CNN.

În a doua parte a săptămânii viitoare se întoarce frigul și se așteaptă ninsori și lapoviță.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.