Se reiau zborurile spre Franța și Italia. Românii care vin din aceste țări nu mai intră în carantină

FOTO: bilaleldaou/Pixabay.com
FOTO: bilaleldaou/Pixabay.com

Guvernul a decis să adauge cinci țări pe lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină și izolare, printre ele fiind și Italia și Franța, țări unde trăiesc mulți români.

”Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană)”, precizează într-un comunicat al Guvernului.

Zborurile dinspre și către aceste țări vor fi reluate începând de marți, 23 iunie.

”În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori”, se mai arată în comunicat.

În prezent, lista țărilor considerate sigure de către autoritățile române în această perioadă a pandemiei de coronavirus sunt:

Austria
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croația
Elveția
Estonia
Finlanda
Franta metropolitană (teritoriul european al Frantei)
Germania (fără districtul Kreis Gutersloh)
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Malta
Norvegia
Slovacia
Slovenia
Ungaria

Cei care intră în țară din alte zone ale lumii vor intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile sau în carantină.