Se reiau zborurile către Marea Britanie. Cine nu intră în carantină la sosirea în țară

Se reiau zborurile către Marea Britanie. Foto: Pixabay

Autoritățile au actualizat situația țărilor cu risc epidemiologic ridicat, luând unele decizii importante, precum reluarea zborurilor către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii.

Persoanele care vin din ”Insulă” trebuie să intre în carantină sau să aibă un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România.

Măsura reluării zborurile se aplică începând cu data de luni, 4 ianuarie 2021, de la ora 19:00 și este valabilă pentru toate aeroporturile din România.

Cine scapă de carantină

Potrivit deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, există și excepții pentru măsura carantinei pentru cei care vin din Marea Britanie:

a) conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;

b) conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;

c) conducătorii auto prevăzuți la lit. a) şi lit. b) care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu;

d) piloții de aeronave şi personalul navigant;

e) persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

f) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora.