Se întoarce frigul. Meteorolog: „Temperaturile vor scădea foarte mult, vor apărea ninsorile”

umbrelă
Foto: holdmypixels / pixabay.com

Va fi foarte cald la acest sfârșit de săptămână și în prima parte a săptămânii următoare, cu temperaturi chiar și de peste 30 de grade. Ulterior însă, vremea se va răci accentuat, a declarat Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, pentru postul de televiziune Antena 3 CNN.

Valul de aer rece care va cuprinde România va aduce frig, ploi și chiar ninsori.

„Sâmbătă în toate regiunile, vor mai scădea temperaturile cu 1 grad, 2, cel mult 3, însă de duminică se va încălzi din nou, chiar semnificativ, astfel încât luni, marți, vom vorbi de temperaturi de 30, sau poate chiar peste 30 de grade în partea de sud a țării.

De la mijlocul săptămânii următoare, un val de aer rece va acoperi țara noastră și va determina temperaturi semnificativ mai scăzute, dar și precipitații probabil însemnate cantitativ. Vor fi și fenomene de instabilitate atmosferică, iar în zonele montane vor apărea ninsorile.

Temperaturile vor scădea foarte mult, maximele se vor situa în marea lor majoritate între 8…9 și cel mult 19…20 de grade, iar minimele vor deveni ușor negative în partea de nord și de centru”, a explicat meteorologul.

Foto: holdmypixels / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.