Se deschide un nou magazin IKEA în România, în comuna Dumbrăvița de lângă Timișoara

locuri de muncă la ikea angajări ikea locuri de muncă ikea angajări Theodor Pallady
Foto: aquariusgrup.ro

Primăria comunei Dumbrăvița, o localitate aflată chiar lângă orașul Timișoara, a anunțat că lanțul IKEA va deschide un magazin de mobilă în Dumbrăvița în cursul anului viitor.

„Dumbrăvița atrage investitori importanți! IKEA, compania suedeză care comercializează mobilier casnic, își va deschide aici un magazin, în cursul anului viitor. Este vorba de zona Cora, strada Praga”, a anunțat Primăria Dumbrăvița într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Facebook.

„În amenajarea zonei își aduce contribuția și S.C. International Automotive Components Group S.R.L. care va planta, în cursul zilei de vineri, 22 noiembrie, 650 de puieți de stejar auriu în parcul creat prin Planul Urbanistic Zonal situat lângă viitorul amplasament al magazinului IKEA. Acțiunea are loc împreună cu elevi de la Școala Gimnazială Dumbrăvița și cu sprijinul Primăriei Comunei Dumbrăvița. Plantarea stejarilor reprezintă prima etapă în realizarea parcului, urmând ca autorizațiile și realizarea propriu zisă să se definitiveze în cursul anului 2020”, continuă anunțul.

La ora actuală, compania suedeză are două magazine IKEA în România, ambele în București. Unul se află în Băneasa, iar celălalt pe Bulevardul Theodor Pallady.

În luna martie a acestui an, reprezentanții companiei suedeze au anunțat că IKEA va deschide magazine în România în Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca.

IKEA a venit în România în anul 2007, când a deschis primul său magazin – cel din Băneasa. Al doilea magazin a fost deschis abia în acest an.

La nivel mondial, compania veche de 76 de ani are 433 de magazine în 52 de țări. În 2019, IKEA a obținut venituri de 41,3 miliarde de euro. Numărul total de angajați este de 211.000.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.