Se deschide magistrala de metrou din Drumul Taberei: A fost construită în 8 ani de zile

Metroul va trece, după ani de așteptare, și prin cartierul bucureștean Drumul Taberei. Foto: Ministerul Transporturilor / Facebook

Magistrala 5, care străbate prin subteran cartierul bucureștean Drumul Taberei, va fi inaugurată mâine, 15 septembrie 2020, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Potrivit Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, recepția lucrărilor a fost făcută, iar Comisia de Punere în Funcțiune și-a dat avizul pentru darea în exploatare a noii magistrale de metrou.

“Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători Magistrala de metroul M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe data de 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative, astfel încât începând cu data de 15 septembrie magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și comfort”, a spus ministrul Bode.

Magistrala 5 de metrou, la care s-a lucrat, cu multe întreruperi, din 2012 până azi, are aproape șapte kilometri lungime și este compusă din 10 stații și un depou.

Magistrala oferă două trasee diferite de la stația Romancierilor, unul către stațiile Constantin Brâncuși și Râul Doamnei, iar celălalt către capătul de linie de la Valea Ialomiței.

De la stația Eroilor 2 vor pleca trenuri către Râul Doamnei sau Valea Ialomiței.

Cele 10 noi stații ale Magistralei 5 aduc numărul total al metroului bucureștean la 63, iar numărul total de kilometri ai rețelei ajunge la 78.

Metroul din Drumul Taberei a costat 3,4 miliarde de lei.

În primă fază, pe această magistrală vor circula obișnuitele trenuri Bombardier.