Se deschide Drumul Apusenilor din Bihor. Cum arată cea mai nouă șosea montană din România

Foto: Ilie Bolojan (Facebook)

Drumul Apusenilor, tronsonul din județul Bihor, este aproape gata și va fi dat în folosință la jumătatea lunii august, a anunțat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În aceste zile se derulează ultima fază a lucrărilor de modernizare la drumul județean ce leagă zona Remeți, Baraj Leșu, de Stâna de Vale, Beiuș.

Potrivit oficialului, în acest moment se toarnă stratul de uzură pe drumul județean Coada Lacului – Stâna de Vale, pe cei 7 km de drum care au mai rămas nefinalizați.

Până la sfârșitul săptămânii viitoare toate lucrările de asfaltare vor fi terminate, a dat asigurări Bolojan.

„În paralel cu aceste lucrări, se montează parapeții de protecție și plasele de protecție în zonele unde s-a dislocat stâncă și unde există pericolul de cădere a unor bucăți de rocă. La finalul lucrărilor, în prima jumătate a lunii august, se vor realiza marcajele și se vor amplasa indicatoarele de circulație.

La jumătatea lunii august se va deschide circulația pe întregul tronson de 43 km dintre Remeți-Coada Lacului și Beiuș.

Lucrarea face parte din proiectul Drumul Apusenilor, finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional”, a mai transmis președintele CJ Bihor.

Foto: Ilie Bolojan (Facebook)
Foto: Ilie Bolojan (Facebook)
Foto: Ilie Bolojan (Facebook)
Foto: Ilie Bolojan (Facebook)
Foto: Ilie Bolojan (Facebook)

La finalul anului trecut a fost finalizat și sectorul din județul Cluj al Drumului Apusenilor. În acest județ au fost modernizați 25 de km de drum județean, 7 poduri și 80 de podețe. Podul amplasat peste râul Crișul Repede a fost construit de la zero.

De asemenea, s-au realizat 280 de accese la proprietățile situate pe traseu, peste 9,5 kilometri de trotuare, 7 stații de autobuz și 5 parcări.

În județul Cluj, Drumul Apusenilor începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecția cu DN1) și continuă până la Barajul Drăgan-Floroiu, la limita administrativă cu județul Bihor.

Lucrările de modernizare a Drumului Apusenilor din județul Cluj au costat 132 de milioane de lei, adică aproximativ 27 de milioane de euro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.