Se deschide al doilea pasaj suspendat de pe centura București, cel mai mare sens giratoriu de pe centura Capitalei

Pasajul Olteniței - Popești Leordeni, de pe Șoseaua de Centură București
Pasajul Olteniței - Popești Leordeni, de pe Șoseaua de Centură București. Foto: Irinel Ionel Scriosteanu (Facebook)

Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni de pe centura București va fi dat în folosință, cel mai probabil, sâmbătă, 27 mai, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu.

Potrivit acestuia, la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni a început realizarea semnalizării rutiere verticale și orizontale, necesare pentru darea în trafic.

Pasajul, care se află la intersecția dintre Centura București și DN – Șoseaua Olteniței, la ieșirea din Popești-Leordeni, va fi al doilea pasaj suspendat de tip giratoriu construit pe Șoseaua de Centură, după cel de la Domnești, care a fost deschis traficului în noiembrie 2022.

Pasajul Berceni ar putea fi dat și el în folosință în această vară.

„Odată cu darea în trafic a pasajului Olteniței – Popești-Leordeni, se vor da în trafic și 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi + 1,6 km modernizați din DN4. Mai mult, continuăm dezvoltarea infrastructurii rutiere și îmbunătățirea conectivității cu o gândire integrată a lucrărilor de la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, prin demararea unui proiect de lărgire a DN4 la 4 benzi, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov”, a mai anunțat Scrioșteanu.

Este vorba de proiectul pentru modernizarea DN 4 (Șoseaua Olteniței) la 4 benzi, pe sectorul de drum ce traversează orașul Popești-Leordeni, cuprins între Danubiana și intrarea în București, pentru care a fost semnat Acordul de Parteneriat zilele trecute între CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni.

Sunt prevăzute următoarele:

▪︎ lărgirea la 2 benzi pe sens
▪︎ intersecție semaforizată DN4 x Strada Drumul Fermei
▪︎ intersecție semaforizată DN4 x Strada Maica Tereza
▪︎ sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1
▪︎ amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi
▪︎ canalizare pluvială
▪︎ rețele de utilități subterane

Valoarea proiectului este de aproximativ 100 de milioane de lei, finanțare asigurată de Ministerul Transporturilor din fonduri europene.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.