Se construiește un spital pentru bolnavii de COVID-19. Va fi gata în 4 săptămâni

spital covid-19
Foto: Asociația Dăruiește Viață

Asociația Dăruiește Viață a anunțat că, împreună cu donatorii, sponsorii și partenerii săi, ridică un spital modular la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București.

„Astăzi începem ridicarea unui spital modular pentru pacienții cu COVID-19, în continuarea implicării noastre pentru a consolida sistemul medical din România în lupta cu coronavirusul. Spitalul modular va fi amplasat în curtea Spitalului Elias București, în baza acordului dat de conducerea acestuia, va fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea și funcționarea lui vor fi în sarcina Spitalului Elias și a Ministerului Sănătății. Proiectul spitalului modular a fost dezvoltat împreună cu partenerii Tesseract, IMSAT și Linde și poate fi replicat oriunde în țară”, a anunțat asociația într-un comunicat de presă.

„Megafoanele nu salvează vieți! Un spital modular, care să crească numărul de paturi din sistemul medical – da! Așadar, ridică un spital, române! Cu excepția Germaniei, niciuna din țările lovite de COVID-19 nu a putut să-i facă față cu sistemul sanitar obișnuit. Toate țările care au vrut să-și salveze pacienții au suplimentat numărul de paturi: China, Spania, Franța, Italia, SUA. Sistemul medical din România este de obicei la limita de avarie. Acum riscă să se prăbușească, strivind la propriu pacienți și personal medical”, consideră reprezentantele Asociației Dăruiește Viață.

Oricine poate dona pentru viitorul spital.

Companiile se pot alătura cu o sponsorizare aici, iar donatorii din țară și din străinătate pot susține cu o donație aici.

„România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia și Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supra-aglomerate și incapabile să-și protejeze pacienții din cauza infecțiilor și lipsei de aparatură medicală. Este esențial ca acest timp să fie folosit pentru a acționa în sensul în care au nevoie pacienții și medicii”, a declarat Carmen Uscatu, de la Asociația Dăruiește Viață.

Dăruiește Viață a transmis deja propunerea de proiect premierului Ludovic Orban, în data de 25 martie, în speranța că modelul va fi replicat și în Moldova și Transilvania.

„Sperăm la un răspuns pozitiv, ținând cont că punem la dispoziția statului român atât proiectul realizat de specialiști, cât și expertiza noastră și o parte din materiale”, mai spun reprezentantele asociației.

spital covid-19
Foto: Asociația Dăruiește Viață

„Fiecare dintre noi poate contribui de acasă la ridicarea acestui spital care va găzdui aprox. 50 de paturi pentru cazurile grave. Dacă ești companie poți face o sponsorizare pe site-ul Dăruiește Viață, la secțiunea sponsorizare, iar ca persoană fizică poți dona prin SMS, cu mesajul IMPREUNA, la 8826 sau pe site-ul nostru. Ne va lua patru săptămâni să asamblăm construcția, timp în care și criza va ajunge cel mai probabil în momentul său de vârf. Este important să ne mobilizăm rapid și, sperăm noi, să avem mai multe astfel de spitale în țară pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili”, a declarat și Oana Gheorghiu, de la aceeași asociație.

Iată câteva informații utile pentru cei care vor să doneze:

Pentru companii – contractul de sponsorizare aici.

Pentru persoane fizice

– Donație online aici
– SMS la 8826 cu mesajul IMPREUNA pentru o donatie unică de 2 euro (doar pe teritoriul României)
– Campanie proprie de fundraising pe www.daruiesteviata.ro/campanii