Se construiește o nouă fabrică în România. 160 de locuri de muncă, investiție de 38 de milioane de euro

airbus avion
Foto: WikimediaImages / pixabay.com

Grupul belgian Sonaca, unul din liderii mondiali în dezvoltarea și producția de componente pentru industria aerospațială, va construi o nouă fabrică în România, în urma unei investiții de 38 de milioane de euro, anunță profit.ro.

Fabrica va fi construită în comuna Moldovenești din județul Cluj, și va începe producția în vara anului 2025. În total, vor fi create 160 de locuri de muncă.

Se vor produce componente pentru compania Airbus, mai exact pentru avioanele A321 și A320 (flapsuri și diverse alte piese).

Sonaca mai are o fabrică în România, tot în Moldovenești, inaugurată în 2017. Și aici se produc piese și componente pentru avioanele Airbus.

Grupul Sonaca (prescurtare pentru „Compania Națională de Construcții Aerospațiale”) este o companie aerospațială belgiană. Compania are filiale în Belgia, Statele Unite, Canada, Mexic, Brazilia și România, și are 3.800 de angajați, potrivit site-ului oficial.

Peste 92% din companie este deținută de statul belgian, prin societatea SRIW (Société Régionale d’Investissement de Wallonie).

Activitățile principale ale Grupului Sonaca sunt proiectarea și construcția elementelor mobile ale aripilor de avioane (ca de exemplu flaps-urile), dar și a altor componente structurale complexe pentru aeronave civile și militare, potrivit Wikipedia.org.

Foto: WikimediaImages / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.