Scrisoarea unei mame bolnave către Ioan Rus: „Fetele mele mi-au cumpărat fiecare minut de viață cu bani munciți în străinătate”

Maria Holtzhauser Foto: Facebook Maria Holtzhauser

Afirmațiile extrem de jignitoare ale fostului ministru Ioan Rus la adresa familiilor celor plecaţi la muncă în străinătate continuă să stârnească reacţii.

Cristian Sima a publicat pe o reţea de socializare scrisoarea dramatică a unei femei ale cărei fiice sunt plecate în diaspora şi care supravieţuieşte, bolnavă de cancer fiind, cu ajutorul financiar al acestora. Maria Holtzhauser se simte vinovată deoarece fiicele sale se sacrifică pentru o a ajuta să supraviețuiască, iar gândul că nu le-a mai văzut de mult timp și faptul că nu și-a cunoscut nepotul o macină în fiecare zi.

„Oare pe această femeie o citeşte cineva? Poate ar fi cazul să-l ignorăm pe Rus şi pe toţi politicienii şi să ne ocupăm de dramele inviduale. Sigur am deveni mai buni”, a scris Cristian Sima pe Facebook, postând în continuare scrisoarea Mariei Holtzhauser.

Iată ce i-a scris Maria Holtzhauser fostului ministru  Ioan Rus: „Nu prea mă uit la televizor și nici n-aș avea timp. Prefer să fac alte lucruri utile. Astăzi la clinică însă, n-am avut încotro. Aud cu tristețe că un deja fost ministru etichetează românii plecați la muncă în străinătate și pe membrii familiilor lor. Dragă domnule Rus, mie, fetele mele mi-au cumpărat fiecare minut de viață cu bani munciți în străinătate.

Dacă nu ar fi fost așa, aș fi fost de mult oale și ulcele. Într-o țară care-i a mea, dar viceversa se pare că nu-i valabil, în care plătesc taxe, m-am simțit abandonată și pusă la zid. Să nu mă faceți acum să scriu aici despre drama bolnavilor de cancer și mafia citostaticelor.

Domnule Rus, fetele mele pentru mine-s ÎNGERI! Să nu îndrăznească careva să le jignească. Cu banii trimiși de ele am cumpărat ce statul trebuia să-mi dea gratis, și-ar trebui să le fie recunoscător. Dar ce vă pasă vouă de o canceroasă? Ce, vi se pare dur apelativul? L-am auzit de zeci de ori folosit la adresa noastră… Ce e regretabil e faptul că, în afară de asta am plătit și eu. Un preț imens… Am plătit cu lacrimi amare și cu un dor nemărginit care mi-a sfâșiat inima. Cu timp pierdut și risipit, agonizând prin spitale, întinzând arginți la fiecare perfuzie, care-mi băga în vene un firicel de viață…

Știi dumneata oare de câte ori am simțit că mă duc fără să pot să-mi iau rămas bun de la ele? De câte ori nu mi-aș fi dat eu inima din piept, doar să le mai văd o dată? Știi dumneata că nu mi-am putut cunoaște nepotul până acum? Că nu l-am strâns niciodată în brațe? Că nu termin nici acum cu drumurile pe la doctori? Știi cum e să trăiești cu sentimentul că fiica mea ia de la gura copilului pentru ca eu să pot face investigații medicale și să am medicamente? Vă spun eu, e groaznic! Iar cât de greu trebuie să le fie lor, doar Dumnezeu știe… Am plătit cu vârf și îndesat și o fac în continuare.

Pensie nu mi s-a dat, că nu am metastaze în timp ce alții se pensionează că-s claustrofobi. Este una dintre cele mai agresive forme de cancer, inoperabil, în urma căruia am rămas cu multiple afecțiuni post radioterapie. Dar n-a contat… Avem o mulțime de „handicapați”care primesc ajutoare, iar noi cei cu adevărat bolnavi suntem umiliți peste tot și jecmăniți de bani. Nimic nu e gratis pentru noi. Statutul de victimă nu mi se potrivește așa că n-am acceptat să-mi plâng de milă ci am încercat să fac câte ceva pentru ceilalți semeni, deznădăjduiți.

Vreau ca fetele mele să fie mândre de mama lor. Să pot răscumpăra fiecare bănuț muncit cu sudoare de ele și „investit” în mine… Să nu fi fost efortul lor, în zadar. Am ales să dau și eu ceva societății, nu să stau ca o legumă, deși… A trebuit să mă reinventez și nu mi-a fost deloc ușor. M-am reconstruit încet și am devenit mult mai puternică decât eram înainte de boală. Pentru că am descoperit în mine o forță nebănuită. Iertată fie-mi lipsa de modestie, dar nu e zi primită-n dar în care să nu aduc un zâmbet pe fața cuiva. Și slavă Domnului că am bucurat multe suflete încercate. Iar câteodată mă doare neputința de a nu putea face mai mult… Aproape că n-am timp de mine. Și credeți-mă am senzația că-mi pasă mai mult decât dumneavoastră, celor de sus. De acolo, nici nu se prea vede mare lucru…

Azi, după examenul RMN, am venit fuguța acasă să mă apuc de treabă. Chiar băgată cu capul în tub, pe durata examinării medicale, mă gândeam cui să mai scriu și pe cine să mai rog să mi se alăture, să reușesc ce mi-am propus. Eu, Maria, un om simplu, încerc să utilez o școală, domnule Rus! Și o grădiniță. O școală dintr-un sat sucevean pe care mulți dintre dvs probabil, nu dați doi bani. Pentru mine nimic nu-i fără rezolvare, atunci când vrei cu adevărat să oferi sprijin. Și în tot ce am făcut am avut grijă să nu rănesc sau să dezamăgesc pe cineva. Iar dacă s-a întâmplat, evident fără voia mea, am suferit ca un câine.

Acum mă rog să mai primesc o șansă. Și încă puțin timp… Am multe de făcut. Fetele mele, pentru mine-s sfinte. Și mă simt vinovată, că nu le am aproape. Vinovată pentru că un nenorocit de cancer a mușcat din mine, nemilos… Mă solidarizez cu fiecare român plecat, cu „golanii și curvele” rămase-n țară. Iar pe dumneavoastră o să-mi fie greu să vă iert!”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:
Salvatorii și cei salvați, față în față. Copiii născuți prematur i-au reîntâlnit pe cei care le-au dat o nouă șansă

 Ardeleanul cu o inimă mare. Cum îi va ajuta un tânăr pe cei mai amărâți dintre noi

Polițistul român care a refuzat o mită de 80.000 de euro
Ideea a trei tineri români revoluționează internetul

Oferte de nerefuzat pentru o vară de vis

Scrisoarea unei jurnaliste către Ioan Rus: „Mi-aş permite să fiu puţin golancă şi să vă spun că ar trebui să vă fie ruşine”

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.