Ideea a trei tineri români revoluționează internetul

Vlad, Radu și Sebastian

Trei tineri clujeni i-au uimit în cadrul conferinței TechCrunch Disrupt pe reprezentanții celorlalte țări cu proiectul pe care l-au prezentat de pe o scenă din New York.

Vlad Iuhas, Radu Iuhas și Sebastian Presecan sunt trei IT-iști din Cluj care au prezentat o soluție prin care să îi conecteze la internet pe cei aproape 4 miliarde de oameni care nu beneficiază în prezent de această tehnologie.

Reprezentanții Facebook și Google, prezenți la această conferință, au rămas uimiți de ideea românilor, în condițiile în care și ei caută de ani de zile o soluție pentru aceleași probleme. Invenția clujenilor de la Pangea se arată una de mare perspectivă și ar putea fi revelația ultimilor ani.

„Vreau să vă gândiți la cei 4 miliarde de oameni care nu au acces la tehnologia pe care voi o folosiți. Nu pot intra pe Facebook sau Twitter sau pe nicio altă aplicație care ar putea să le îmbunătățească viața. Asta pentru că nu sunt conectați la internet. În 2015, majoritatea oamenilor, două treimi din populație, nu au acces la internet, la conținut online. Asta se întâmplă din două motive principale: infrastructură slabă sau costuri mari”, a explicat Vlad Iuhas.

Pangea Communications, așa cum se numește tehnologia bazată pe un soft special, transformă datele de pe o anumită pagină de internet în unde sonore pe care le transferă apoi, printr-un apel scurt, către telefonul mobil. Aplicația face ca telefonul să demoduleze aceste unde și să le reconstruiască pentru a face accesibilă informația prin afișare pe ecranul telefonului.

„Noi suntem diferiți. Am creat o tehnologie care permite apicațiilor mobile să funcționeze fără trafic de date, fără o conexiune la internet. Folosim infrastructura existență a operatorilor de telefonie locală pentru a transmite conținut către orice telefon mobil, prin canalul vocal. Soluția noastră poate fi implementată acum și nu necesită nicio investiție în infrastructură”, a spus IT-istul clujean la New York.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:
Mormântul părintelui Arsenie Boca a fost profanat

Un sit arheologic din România, vechi de 6.000 de ani, va fi scos la lumină
Sorin Oprescu le promite o mare surpriză bucureștenilor

Scrisoarea unei jurnaliste către Ioan Rus: „Mi-aş permite să fiu puţin golancă şi să vă spun că ar trebui să vă fie ruşine”
Moment istoric pentru România. Două celebre rase de câini, recunoscute internațional

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.