Școlile s-ar putea închide timp de 2-3 săptămâni. Ce clase ar urma să treacă în online

alexandru pascu
Foto: Captură Digi24

Școlile s-ar putea închide timp de 2-3 săptămâni, relatează publicația edupedu.ro. Decizia ar putea fi luată în această seară, la ședința de la Palatul Cotroceni la care participă și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă se va lua astăzi decizia de închidere a tuturor școlilor și trecerea elevilor în online, ministrul a spus că „toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm!”.

Potrivit surselor edupedu.ro, propunerea discutată la Ministerul Educației ar fi ca toate clasele primare și grădinițele să intre în vacanță pentru 2 săptămâni, iar cele gimnaziale (V-VIII) timp de 3 săptămâni.

Dacă va fi aprobată, această măsură ar urma să se aplice de luni, 25 octombrie.

Potrivit structurii anului școlar, săptămâna viitoare (25-31 octombrie) este vacanță pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe.

În această seară, de la ora 17.30, va avea loc o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19.

La ședință vor participa prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, medicul Adriana Pistol, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.