Școlile nu se mai închid în funcție de vaccinare. Va conta gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale

coronavirus școală
Foto: Alexandra_Koch / pixabay.com

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis să schimbe regulile în cazul închiderii școlilor din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, școlile nu vor mai trece în sistem online de predare în funcție de rata de vaccinare a cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivelul județului.

Mai exact, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%. Dacă paturile sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit deciziei CNSU.

Pentru a se preda din nou în sistem fizic, ocuparea paturile spitalelor COVID trebuie să scadă sub 70%. De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de coronavirus într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-uril proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital.