Școlile, închise în București până în 16 noiembrie. Prefectul Berbeceanu: ”Singura decizie firească e să continue online”

Scolile rămân închise în București. Foto: Pixabay

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al Bucureștiului a decis să mențină restricțiile actuale pentru limitarea răspândirea coronavirusului, însă nu s-a decis aplicarea altor măsuri mai severe.

Școlie rămân închise în Capitală, la fel și restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele, cel puțin pentru încă două săptămâni, până în 16 noiembrie.

Rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție atât în spațiile publice deschise, cât și încele închise.

Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, a spus că de vină pentru aglomerația de la metrou sunt ”instituțiile publice care nu au respectat programul de a lucra prin rotație”.

Acesta a adăugat că ”după ora 22:00, foarte mulți tineri se întâlnesc și au loc adevărate petreceri în parcuri”.

Pe de altă parte, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a spus că se caută soluții pentru optimizarea circulației persoanelor în piețe și că se așteaptă la un ”val de români care vin din țările unde s-au impus restricții și trebuie să avem unde să îi ținem în carantină”.

Atât Nicușor Dan, cât și prefectul Berbeceanu sunt de acord că nu există niciun plan de carantinare a vreunei străzi din București, însă au îndemnat la respectarea măsurilor cu strictețe.

Incidența în Capitală a ajuns la 3,91 de persoane infectate cu COVID-19 la mia de locuitori. ”Este în permanentă creștere”, a avertizat prefectul Bucureștiului.

”Legat de școli – singura decizie firească era ca activitățile să continue online”, mai crede acesta.