Școlile din toată țara se închid timp de trei zile

inscriere scoala, inscrere clasa pregătitoare
Foto: Pixabay

Toate școlile din țară se vor închide timp de trei zile, în vederea desfășurării alegerilor locale din 27 septembrie. Anunțul a fost făcut, vineri seară, de ministrul Educației, Monica Anisie.

Autoritățile au luat această decizie pentru a se putea pregăti secțiile de votare și apoi să se facă dezinfectarea sălilor de clasă.

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat vineri că elevii nu vor merge la școală în 25, 28 și 29 septembrie – adică în zilele de vineri, luni și marți, înainte și după alegeri. În Capitală, școlile vor fi închise și joi, 24 septembrie.

În toate zilele acestea cursurile se vor desfășura online. „Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor”, a declarat Monica Anisie.

Și premierul Ludovic Orban a susținut, înainte de a se lua o decizie, că elevii vor învăța online pentru a permite pregătirea secțiilor de votare și dezinfectarea ulterioară a sălilor de clasă.

„Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile online, se vor suspenda cursurile şi se vor desfăşura online, pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care multe localuri sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.