Schimbări la locul de muncă pentru a crește productivitatea

Foto: Unspash.com

Productivitatea angajaților la locul de muncă este influențată de un număr mai mare de factori, precum lumina, ambianța, programul sau layout-ul zonei de lucru.

În contextul pandemiei, tot mai multe companii își mută activitatea în regim remote, dar există angajați care lucrează mai bine la birou și se simt mai productivi într-un mediu de lucru dinamic. Dacă ai o firmă care nu își poate digitaliza întreaga activitate și trebuie să chemi angajații la birou, iată ce schimbări poți face pentru rezultate mai bune:

Încurajează un stil de viață sănătos

Chiar dacă la birou totul se concentrează pe muncă, pe un program strict și pe proiecte complicate, sănătatea nu trebuie lăsată pe plan secund niciodată. Angajații petrec o mare parte din timpul lor la birou, iar acest lucru presupune că au nevoie de tot ceea ce îi poate ajuta să fie în cea mai bună formă. Poți instala mai multe dozatoare de apă, poți pune fructe la dispoziția angajaților sau chiar să incluzi o sală de sport în clădire. 

 

Mai mult decât atât, schimbările mici pot fi la fel de eficiente. De exemplu, lumina are un efect important asupra productivității. Dacă spațiul de birouri nu se bucură de suficientă lumină naturală, instalează corpuri de iluminat potrivite. Acestea trebuie să îi ajute pe angajați să lucreze indiferent de momentul zilei și de lumina de afară. De asemenea, ține cont de amplasarea acestora. Lumina artificială nu trebuie să lase umbre pe ecranele monitoarelor sau să fie poziționate prea jos.

Modernizează meeting-urile

Meeting-urile clasice, care se organizează de mai multe ori pe săptămână, sau chiar în fiecare zi, pot deveni obositoare și chiar plictisitoare. În astfel de momente e nevoie să te gândești la schimbările care pot stârni interesul angajaților. De exemplu, meeting-urile în care întregul colectiv poate discuta deschis despre lucrurile mai puțin pozitive le vor oferi încredere și îi vor ajuta să fie cât mai deschiși. Părerile acestora trebuie luate în considerare, în special dacă există o nevoie reală de schimbare.

 

Meeting-urile mai pot fi organizate în aer liber sau pe terasă, odată cu începutul sezonului cald. Acest lucru este și mai ușor pentru firmele mici, care pot face și sesiuni de brainstorming în cadrul acestor meeting-uri. Este recomandat să schimbi aceste obiceiuri regulat, pentru a nu se instala monotonia în rutina de la birou. O astfel de abordare se potrivește într-un colectiv tânăr, deschis la lucruri noi.

Oferă flexibilitate de lucru

Flexibilitatea nu înseamnă doar un program de lucru de acasă, ci și flexibilitate în ceea ce privește designul întregului birou. Dacă nu ai suficient spațiu, poți lărgi spațiul de birouri pentru a schimba layout-ul zonei de lucru. În special în pandemie, va fi nevoie de mai mult spațiu pentru a permite angajaților să se distanțeze, fără a-i izola la birouri tip cubicle. Insulele amplasate la distanță mai mare și accesul în zone de tip terase îi vor face pe angajați să se simtă mai confortabil la birou.

 

Planurile open space nu sunt cea mai bună soluție în prezent, mai ales dacă angajații obișnuiau să aibă scaunele foarte aproape, dar trebuie să găsești un echilibru. Dacă vrei ca angajații tăi să lucreze de la birou începând cu acest an, va trebui să faci schimbări importante și în ceea ce privește dimensiunile spațiului pe care îl ai la dispoziție.

 

Productivitatea angajaților se reflectă în rezultatele firmei, așa că depune eforturi constante pentru a îmbunătăți zona de birouri.

 

Sursa foto: unsplash.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.