Scene ca în Italia într-un spital din România. Pacienți COVID ținuți pe holurile spitalelor

spitalul ploiești
Sursa: Captură Digi24

Pacienții suspecți de COVID-19 care ajung la Spitalul Județean din Ploieşti trebuie să aștepte ore bune pe holurile spitalelor pentru a primi rezultatul testelor deoarece Unitatea de Primiri Urgențe abia mai face față din cauza numărului mare de persoane suspecte de COVID-19.

Până primesc rezultatul testului, pacienții așteaptă pe holuri, pe scaune, ore în șir, scenele amintind de ce se întâmpla la vârful pandemiei în spitalele supraaglomerate din Italia și din Spania. Până la sosirea rezultatelor ei nu pot fi internați, iar în spital nu e loc în alte saloane pentru cazarea lor, relatează postul de televiziune Digi24.

La Spitalul Județean Ploiești este un singur aparat de testare la care se poate prelucra un test pe oră. În ultimul timp capacitatea de testare a fost depășită de numărul de pacienți care se prezintă în fiecare zi la Urgență.

„Suntem pe creștere cu Prahova, fiecare zi din ce în ce mai multe cazuri, pacienții se adresează acestei unități, nu au unde merge mai departe în acest județ, e singurul loc unde pot veni cu simptomatologie acută și suntem obligați să îi tratăm ca urgențe și să îi recoltăm și așteptând chiar și 48 de ore până la obținerea rezultatului PCR”, a declarat pentru sursa citată Violeta Tănase, medic la UPU Ploiești.

Cadrele medicale cer acum ajutor.

„Am apelat la ajutorul domnului colonel de la ISU, ne-a sprijinit instalarea unui cort din dotare. În curs de amenajare, dificil să punem pacienții în acel cort. În acest moment sunt temperaturi foarte mari, cortul nu are posibilitatea de climatizare. Suntem în lucru cu această variantă. O variantă mult mai corectă și mai omenească ar fi să se desemneze un alt spital COVID în județ”, a mai spus ea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.