Scandal la un spital, după moartea unui pacient covid: „Au urcat pe ferestrele pavilionului și au încercat să spargă geamurile”

FOTO: 1662222/Pixabay.com
FOTO: 1662222/Pixabay.com

Managerul Spitalului „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, a relatat că rudele unui pacient decedat de coronavirus au încercat să intre cu forța, joi seară, în instituția medicală, unde sunt pacienți la terapie intensivă.

„O situație extrem de neplăcută cauzată de decesul unui pacient tânăr. În momentul în care familia a fost anunțată de evenimentul produs, practic un grup mare de cetățeni au forțat intrarea în spital, au ajuns la pavilionul Covid, au urcat pe ferestrele pavilionului, au încercat să intre pe geamuri și să spargă geamurile, dar nu pot să vă spun decât că personalul și pacienții au fost și sunt extrem de speriați. Siguranța lor a fost pusă în pericol.

Vorbim de pacienți critici, care sunt în terapie intensivă Covid”, a declarat managerul Spitalului, Beatrice Mahler, la Digi24.

Pacientul care a decedat avea 40 de ani și suferea de obezitate. Peste 15 persoane, rude ale pacientului, nu au putut fi oprite la intrare de paza spitalului.

„Persoanele recalcitrante nu au reușit să intre în pavilionul COVID, dar au încercat să intre pe ferestre în clădire.

Ei au încercat să ajungă în partea de terapie intensivă COVID, dar este un singur pavilion și vocile lor, zgomotul din curte, practic, a fost auzit nu doar de pacienții din pavilionul COVID, ci și de pacienții din pavilionul de pneumologie. (…)

Cu siguranță mâine voi depune o plângere la Poliție, pentru că este anormal să fie pusă în pericol siguranța cadrelor medicale și a pacienților din Marius Nasta”, a precizat dr. Beatrice Mahler.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.