Scandal la un protest „Fără mască în școli”. Poliția a intervenit cu spray lacrimogen

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Zeci de oameni au participat în Mangalia, sâmbătă, la un protest care a fost anunțat pe Facebook. Oamenii cereau să fie modificată decizia prin care elevii sunt obligați să poarte măști de protecție în școli. La un moment lucrurile au degenerat, iar oamenii legii au fost nevoiți să intervină cu spray lacrimogen, potrivit Constanța 100%.

Potrivit presei locale, mai mulți copii, însoțiți de părinți, au venit în fața primăriei din Mangalia pentru a le cere autorităților să renunța la măști, pe care, susțin ei, nu își permit să le cumpere. Atunci când polițiștii au vrut să legitimeze o persoană, după ce a refuzat, s-a iscat un conflict.

Atunci când oamenii legii au dat cu spray lacrimogen, oamenii cu început să strige „rușine” și să îi acuze că îi afectează pe copii cu gazele iritante. În imagini se vede că este vorba despre poliția locală, care se află în subordinea primăriei.

„În mai multe orașe ale țării, dar și în Mangalia, au avut loc, astăzi, proteste anti-mască în școli. Respect dreptul fiecărui cetățean de a-și manifesta, public, doleanțele și sunt solidar cu îngrijorările părinților, dar țin să precizez că Primăria Mangalia nu a avut nicio legătură cu acest protest sau cu incidentele petrecute în fața Casei de Cultură. Nici măcar nu am fost anuntați că se organizează un protest pe domeniul public.

Precizez, de asemenea, că Politia locală nu a fost prezentă la eveniment, iar Poliția Națională și Jandarmeria nu sunt în subordinea primarului, așa cum au dezinformat unii politicieni locali. Din păcate, câțiva politruci s-au folosit de imaginea copiilor pentru a-și face campanie electorală.

Au intoxicat populația cu știri false în care au acuzat primarul că a trimis jandarmii la protest. Cât de disperați sunt după voturi, să se înjosească atât de mult? Judecați singuri!”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.